(untitled) (AGROINNOVATSIYА, 2023)
Kuzgi bug‘doydan bo‘shagan maydonlarga tuproq unumdorligi saqlash va oshirish maqsadida g‘o‘za, makkajo‘xori, mosh, no‘xat, raps kabi o‘tmishdosh ekinlarni joylashtirishva ularni kuzgi bug‘doy hosildorligiga ta’siri o‘rganildi. Ushbu o‘tmishdosh ekinlar jumladan mosh, no‘xat, raps kabi tuproq unumdorligiga ijobiy ta’sir etuvchi o‘simliklar ekilishi natijasida kuzgi bug‘doy hosildorlik ko‘rsatkichlari ham ijobiy tomonga o‘zgarib borganligi kuzatildi.