(untitled) (AGROINNOVATSIYА, 2023)
Ushbu maqolada tomchilatib sug’orish tartibining oqbosh karam ildiz sistemasi va yer ustki qismi ko’rsatkichlariga ta’siri haqidagi ma’lumotlar keltirilgan. Oqbosh karamning Termiz-2500 navida yer ustki qismi va ildiz sistemasining o’sishi va rivojlanishi o’rtasida qat’iy bog’liqlik mavjud ekanligi hamda sug’orishni to’g’ri tashkil qilish ekinlar yer ustki qismi va ildiz sistemasining rivojlanishiga, natijada hosildorlikning yuqori bo’lishiga ijobiy ta’sir qilishi aniqlangan.