(untitled) (AGROINNOVATSIYА, 2023)
Maqolada 2019-2020 yillarda Surxondaryo ilmiy tajriba stansiyasi seleksiyasiga mansub pomidorning shtambsimon va oddiy, transportbop, bo‘rtma nematodasiga bardoshli yangi, F1 duragaylarini o‘rganish natijalari keltirildi. Natijada, umumiy xosildorligi eng yuqori bo‘lgan shtambsimon F1Surxan xTaramata va o‘simligi oddiy F1 L-46 xSurxan 142 (84,8-81,0 t/ga) duragaylari, umumiy va ertachi hosildorlik bo‘yicha geterozis samarasi eng yuqori bo‘lgan F1SurxanxTaramata va F1 Taramata x Volgogradskiy 5/95 duragaylari ajratildi