(untitled) (AGROINNOVATSIYА, 2023)
Siderat ekinlar ta’sirida tuproq unumdorligi saqlash va oshirish maqsadida kuzgi bug‘doydan bo‘shagan yerlarda, mosh, raps, perko, xantal, amarant kabi ekinlarni joylashtirish va ularni g‘o‘za hosildorligiga ta’siri o‘rganildi. Ushbu siderat ekinlar jumladan mosh, raps, perko, xantal, amarant kabi tuproq unumdorligiga ijobiy ta’sir etuvchi o‘simliklar ekilishi natijasida g‘o‘zaning hosildorlik ko‘rsatkichlari ham ijobiy tomonga o‘zgarib borganligi kuzatildi.