(untitled) (AGROINNOVATSIYА, 2024)
Maqolada anor ekinlarida uchraydigan kasalliklarining tarqalishi, zarari hamda unga qarshi kurash choralari to‘g‘risida ma’lumotlar mavjud. Olib borilgan tadqiqotlar davomida zamburug‘lar mikroskopik belgilariga asoslanib tur va formalarga ajratilgan va kasalliklariga qarshi kimyoviy kurash usullarida qo‘llaniladigan fungitsidlar ishlatish usullari ko‘rsatilgan. Qarshi kurash usullarini qo‘llangandagi o‘simliklar va tashqi muhitga salbiy ta’sir etmaydigan holatda kimyoviy vositalarni ishlatish vaqti va meyorlarining ilmiy asoslangan usullari ko‘rsatilgan.