(untitled) (AGROINNOVATSIYА, 2024)
Sherobod cho‘li tuproqlari element tarkibi va uning oziq rejimi, ularni tuproqning gumus holati, sho‘rlanish darajasi va tiplari, mexanik tarkibiga hamda o‘g‘itlarni qo‘llashga bog‘liq ravishda o‘zgarishini o‘rganishdan iborat.Sherobod cho’lida tarqalgan taqir, o’tloqi taqir, taqir otloqi, va o’tloqi tuproqlarning element tarkibi, sho’rlanish darajasi, mexanik tarkibi,chirindi holati,tupro tipi va tipchalaridan kelib chiqib o’rganildi.