ОРАЛИҚ ЭКИНЛАРНИНГ ТУПРОҚ УНУМДОРЛИГИГА ТАЪСИРИ (AGROINNOVATSIYА, 2024)
Тажрибада сидерат ва оралиқ экинлар таъсирида тупроқ унумдорлиги ва маккажўхори ҳосилдорлигига ижобий таъсири ўрганилади. Оралиқ ва сидерат экинлар таъсирида тупроқнинг сув – физик хусусиятлари, ижобий ўзгариш бўлиб, тажриба натижасида маккажўхори дон ва силос ҳосилдорлиги ҳам ошиб бориши аниқланади