HISORI ZOTLI QO‘YLAR TUXUMDONI VA TUXUM YO‘LLARINING MORFOMETRIK KO‘RSATKICHLARI DINAMIKASI (AGROINNOVATSIYА, 2024)
Hisori zotli qo‘ylar tuxumdonlarining chiziqli o‘lchami va og‘irligi ular postnatal rivojlanishining turli fiziologik bosqichlarida o‘zgarish dinamikasi o‘rganilgan. Tuxumdonning morfometrik ko‘rsatkichlari hayvonlar postnatal rivojlanishi davomida o‘zgarib borishi hamda qo‘ylarning zotiga ko‘ra farq qiluvchi xususiyatlari aniqlangan.