SELEKSIYA UCHUN YERYONG‘OQ (ARACHIS HYPOGAEA) NAMUNALARINI BAHOLASH VA BIRLAMCHI MANBALARNI TANLASH. (AGROINNOVATSIYА, 2024)
Izlanishlarda birlamchi manba sifatida foydalanilgan yeryong‘oq jahon kolleksiya namunalari Hindiston, Afrika, Amerika, Mongoliya, Xitoy, Rossiya, Turkiya, Ozerbayjon, Yaponiya, Vengriya, Afg‘oniston va O‘zbekiston davlatlariga tegishli bo‘lib, respublikamiz iqlim-sharoitida morfobiologik va qimmatli xo‘jalik belgilari bo‘yicha namunlariga baho berildi. Ajratib olingan istiqbolli yeryong‘oq namunalari yangi yuqori sifatli va yuqori maxsuldor navlar yaratishda birlamchi manba sifatida foydalanish uchun tavsiya etiladi.