ҚОРАМОЛ ГЎШТИНИНГ МОРФОЛОГИК ТАРКИБИ
Keywords:
breed, bone, mince, fat, productivity, genetic, breed, muscle, sinew, tissue.Abstract
The factors affecting the growth, development, coverage of the consumed food with the unit of product, characteristics of the formation of meat productivity, its weight and quality of bulls of different genotypes obtained as a result of Holsteining were determined.
Downloads
References
Мирзиёев Ш.М Ўзбекистон Республикаси Президенти “Мамлакатни озиқ- овқат хавфсизлигини янада таъминлаш чора -тадбирлари тўғрисида” ги фармони 2018-йил 17- январь.
“Чорвачилик тармоғини янада ривожлантириш ва қўллаб-қувватлаш чора-тадбирлари тўғрисида” Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2019-йил 18-мартдаги ПҚ-4243-сонли қарори.
Носиров У. Қорамолларнинг гўшт маҳсулдорлик генетик протенциалидан фойдаланиш самараси. «Зоотехния» журнали. 2009. 29-31 б.
Кахаров А.К., Авазов Д. Ҳар хил генотипли буқачалар «Ўзбекистон қишлоқ хўжалиги» журнали – 2005.-№5.
Каримов Ш., Давронова Н., Кахаров А.К. Биологическая оценка качества мяса молодняка молочных и комбированных пород крупного рогатого скота: Научн. Тр. Моск. Мед. Академии им. И.М. Сеченова. М., 2006. с. 242-244.