ҚОРАМОЛ ГЎШТИНИНГ МОРФОЛОГИК ТАРКИБИ

Авторы

  • Каримов Шерали Аллабердиевич Зооинженерия, ветеринария ва ипакчилик кафедраси мудири қ.х.ф.н., доцент. Термиз агротехнологиялар ва инновацион ривожланиш институти Автор https://orcid.org/0009-0000-7788-8608
  • Гулбўтаев Бекмурод Хушмурот ўғли Зооинженерия, ветеринария ва ипакчилик кафедраси ассистенти. Термиз агротехнологиялар ва инновацион ривожланиш институти Автор https://orcid.org/0009-0005-8775-8125

Ключевые слова:

порода, кость, фарш, жир, продуктивность, генетический, гибрид, мышца, дядя, сухожилие, ткань

Аннотация

Определены факторы, влияющие на рост, развитие, покрытие потребляемой пищи единицей продукта, особенности формирования мясной продуктивности, ее массы и качества у быков разных генотипов, полученных в результате голштинской породы.

Скачивания

Данные по скачиваниям пока не доступны.

Библиографические ссылки

Мирзиёев Ш.М Ўзбекистон Республикаси Президенти “Мамлакатни озиқ- овқат хавфсизлигини янада таъминлаш чора -тадбирлари тўғрисида” ги фармони 2018-йил 17- январь.

“Чорвачилик тармоғини янада ривожлантириш ва қўллаб-қувватлаш чора-тадбирлари тўғрисида” Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2019-йил 18-мартдаги ПҚ-4243-сонли қарори.

Носиров У. Қорамолларнинг гўшт маҳсулдорлик генетик протенциалидан фойдаланиш самараси. «Зоотехния» журнали. 2009. 29-31 б.

Кахаров А.К., Авазов Д. Ҳар хил генотипли буқачалар «Ўзбекистон қишлоқ хўжалиги» журнали – 2005.-№5.

Каримов Ш., Давронова Н., Кахаров А.К. Биологическая оценка качества мяса молодняка молочных и комбированных пород крупного рогатого скота: Научн. Тр. Моск. Мед. Академии им. И.М. Сеченова. М., 2006. с. 242-244.

Опубликован

2024-03-30

Выпуск

Раздел

Articles

Как цитировать

ҚОРАМОЛ ГЎШТИНИНГ МОРФОЛОГИК ТАРКИБИ. (2024). АГРОИННОВАЦИЯ, 2(1), 234-239. https://agroinnovatsiya.uz/index.php/ag/article/view/61