O‘ZBEKISTON JANUBIDA MONARDA - (MONARDA L.) - EKININI INTRODUKSIYA QILISH VA XALQ XO‘JALIGIDA FOYDALANISH
##semicolon##
monarda, introduksiya, sabzavot, dorivorligi, oziq-ovqat xavfsizligi, parfyumeriyada ishlatilishi, efir moylari, ziravor sabzavot, yetishtirish texnologiyasi.Abstrak
Mazkur maqolada monarda (Monarda L.) o‘simligiнинг kelib chiqishi, tarqalishi, biologik xususiyatlari, kimyoviy tarkibi, qimmatli xo‘jalik belgilari hamda dorivorlik xususiyatlari haqida ma’lumot berilgan. Bundan tashqari Surxondaryo viloyati iqlimiga mos navlarni tanlash va yetishtirishning ahamiyati bo‘yicha tavsiyalar berilgan.
Yuklashlar
##submission.citations##
Дрягин В.М. Монарда – новое овощное пряно-вкусовое растение. М. -1994. - 97 с.
Лудилов В.А., Иванова М.И. Все об овощах. М. -2010. -218-220.
Лудилов В.А. Семеноведение овощных и бахчевых культур. Москва: Росинформагротех.- 2005. - 395 с.
Методические рекомендации по селекции монарды. Москва.: научно-иследовательский институт селекции и семеноводства овощных культур. 1994., 63 с.
Зуев В.И., Мавлянова Р.Ф., Дусмуратова С.И., Буриев Х.Ч. Овощи-это пища и лекарство. Ташкент,2016. - 215 с.
Пивоваров В.Ф. Селекция и семеноводство овощных культур. Москва. -1999. - 288 с.
Пивоваров В. Ф. Овощи России. М.,-2006. -С.86-89.
Солдатенко А.В., Борисов В.А. Экологическое овощеводство. М., 2022.-С.